31 Ocak 2012 Salı

HP Teyp Sürücüleri Güncelleştirme, Firmware Upgrade veya Downgrade işlemleri

HP Teyp Sürücüleri Güncelleştirme, Firmware Upgrade veya Downgrade işlemleri

HP Storage Works Library and Tape Tools Library de HP Teyp sürücüleri kullanıyorsanız. Library nin bağlı olduğu sunucu üzerinde olması gereken bir programdır.

Program Teyp sürücülerinizin performans durumlarını sorgulamak, Arızalarını tespit etmek ve Firmwarelerini kontrol ederek Downgrade yada Upgrade yapabilmenizi sağlar.

Program Sunucu üzerinde çalışan bir yedekleme yazılımı varsa bu yazılımın servisleri start duruma getirilmeden çalışmayacaktır. Bu sebeple öncelikle mevcut yedekleme yazılımı Stop konuma getirilir. Ardından bu yazılım çalıştırılır.

Yazılımla Firmware Upgrade yada Downgrade si yapabilmek için yapmamız gereken adımları sıralamak gerekirse.

·         Program açılır açılmaz aşağıdaki gibi bir menüyle karşılaşıyoruz. Burdan Scan mode menüsünden bize uygun olan seçeneği seçeriz. Ardından Continue deriz.

·         Donanım taraması tarama başlar. (Biz otomatik donanım algılayı seçtik)

·         By Product tabına geliyoruz. Bu alanda otomatik tarama sonucunda bulunan ve işlem yapacağımız donanımları görebiliriz. (Sarı alanla belirlenmiş olan donanımlar)

·         Bu alanda gördüğümüz her bir donanıma ayrı ayrı işlem yapmamız gerekiyor. İlk işlem yapacağmız donanıma bir kere klikleriz. (1) Indentity bağlığı olarak donanımla ilgili ekranın sağdaki bilgiler bize gösterilir. (2) Biz yukardaki Firmware menüsüne tıklarız (3) otomatik olarak Instrusctions tabı açılır. (4)

·         Instrusctions tabındayken sunucu ile ilgili mevcut Fw yi ve tavsiye edilen FW yi görebilir yada manuel elle kendimiz bir Fw seçerek (1) ve Start Update diyerek (2) Upg. Yada Down. Yapabiliriz.

·         Donanımların firmwarelerini Local Firmware Files tabından kontrol edebilir enson güncelleştirme tarihlerini görebilir ve sisteme seçimler yaparak indire biliriz. İndirilen dosyalar sistemde “C:\Program Files (x86)\HP StorageWorks Library and Tape Tools\Firmware” dizninde saklanır ve Firmware Upgrade yada Downgradesinde sistem bu dizini sorgular.

·         Sisteme yüklemesırasında tape ünitesi, library ve yazılımın durumu aşağıdaki gibidir.

 

Program

Teyp Sürücü

Library (Kütüphane)

 

·         Tüm işlemler bittikten sonra Önce Sunucu ardından Library (Kütüphane) yada yedekleme ünitesi kapatılır.

·         Açılırken önce Library (Kütüphane) yada Yedekleme ünitesi. Açılma işlemi tam olarak bittikten sonra Sunucu açılır.

 

 

Ümit GÖRÜR
Dağıtık Sistemler Departmanı | Sistem Mühendisi 1

Ugorur@anadolubank.com.tr | www.anadolubank.com.tr  
 (212) 368 70 00

  

Bu e-posta ve muhtemel eklerinde verilen bilgiler kişiye özel ve gizli olup, yalnızca mesajda belirlenen alıcı ile ilgilidir.Bu mesajda bulunan tüm fikir ve görüşler ve ekindeki dosyalar sadece adres sahip(ler)ine ait olup, Anadolubank A.Ş. hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz.Şirketimiz mesajın ve bilgilerinin size değişikliğe uğrayarak veya geç ulaşmasından, bütünlüğünün ve gizliliğinin korunamamasından, virüs içermesinden ve bilgisayar sisteminize verebileceği herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

This message and attachments are confidential and intended solely for the individual(s) stated in this message.This email is not intended to impose nor shall it be construed as imposing any legally binding obligation upon Anadolubank A.Ş. and/or any of its subsidiaries or associated companies. Neither Anadolubank A.Ş / nor any of its subsidiaries or associated companies gives any representation or warranty as to the accuracy or completeness of the contents of this email. Anadolubank A.Ş shall not be held liable to any person resulting from the use of any information contained in this email and shall not be liable to any person who acts or omits to do anything in reliance upon it.


0 yorum: