28 Mayıs 2014 Çarşamba

EMC Data Domain Replication

EMC Data Domain Replication

o   Öncelikli olarak Mtree üzerinden ilgili dizin oluşturulmuş olmalı. Bu dizin sadece Source DD sinde oluşturulmalı. Aksi takdirde Replication işleminde sorun yaşayabiliriz.

§ 

o   Oluşturduğumuz dizine veri yazılabilmesi için payşlaşıma açacağız. Paylaşım’da yetkisi olacak Kullanıcı yada Bilgilsayarları eklemeyi unutmamalıyız.

§ 

o   Bu işlemlerin ardından Replication ekranından Create Pair yapılır. Create Pair yapılırken Source tarafında Bizim Oluşturduğumuz Mtree bilgisi girilir. Destination kısmına Bir paylaşım ismi girilmelidir ben örnek olarak VeeamBckRep girdim. Ok’e basıldığında sistem otomatik 8 adımlı wizard başlatacak ve sorun yoksa aşağıdaki sonlanacak. Ardından aşağıdaki resimdeki menülerden kontrol yapılabilir.

§ 

o   Şayet Destination kısmından verileri kontrol etmek istiyorsak bu işlemler sonrası Destination tarafındada Cifs alan oluşturmalıyız.

§ 

o   Bu işlemlerin ardından destination olan DD ye SSH bağlantısı gerçekleştirilir. Ve replication add source mtree://Source Sunucu.domain.com/data/col1/Cifs Adı destination mtree://Destination Sunucu.domain.com/data/col1/Cifs Adı komutu yazılır. Resimde Sarı renkle boyanmış olan mesaj görünür.

§ 

o   Bu işlem ardından Source DD ye SSH ile bağlanılır. Replication initialize mtree://destination sunucu.domain.com/data/col1/Cifs Adı komutu yazılır. Ardından resimdeki işaretli sarı mesaj görülür.

§ 

o   Komut satırından istenirse replication show config all komutu ile Replication bilgileri listelenebilir.

§ 

o   Data Domain Replikasyonunu durdurmak istersek. İlgili Replikasyon yada Relikasyonları seçeriz ardından Disable Pair seçilir. Ve aşağıdaki gibi 3 adımlı Wizard ilerler. İşlem bitiminde replikasyon durmuş olacaktır.

§   

 


0 yorum: