4 Temmuz 2012 Çarşamba

BACKUP EXEC 2010 DAN 2012 YE GEÇİŞ NOTLARI VE TAVSİYELER.

BACKUP EXEC 2010 DAN 2012 YE GEÇİŞ NOTLARI VE TAVSİYELER.

Backup Exec 2010 R3 Konfigrasyon ayarları ve Yedeklenen Suncular , Policy, Jobs, Selection List, Log ve Catalog bilgileri aşağıda resmedildiği şekil ve adettedir. İncelemeler yapılırken Sarıya boyanmış alanlara dikkat edelim.

 

Yaptığımız bu incelemelerin ardından Backup Exec 2012 ye yükseltme işine başlıyoruz.

1)      Backup Exec 2010 R3 yazılımını üzerinde barındıran sunucusundan aşağıda belirtilen dizinlerin yedekleri tüm ilgili servisler stop edildikten sonra alınmalı. (Mümkünse kopyalama yöntemi ile)

·         C:\Program Files\Symantec

·         …\Data\Catalog

·         …\Data\Log

 

2)      SQL Veri tabanında “BEDB” Database sinin yedeği SQL içinden alınmalı.

 

3)      Regedit “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Backup Exec For Windows\Backup Exec\Engine\Misc” Anahtarındaki bilgiler not edilmeli, aşağıda belirtilen alanlar kurulumdan sonra kontrol edilmeli değişme varsa düzeltilmeli.

 

4)      Setup dosyası çalıştırılır.

5)      Sözleşmenin kabulu ve diğer detaların ardından “Configure Options” tabına gelinir. Bu alanda ilgili seçimler yapılır.

6)      “Installation Review” tabında sizi yükseltme ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar bekliyor.

 

7)      Install dediğiniz an itibari ile Migration başlatılıyor. Bu işlem BE 2010 daki selection list, jobs, Catalog, Log ve Policy lere değişkenlik gösteren sürelerde sonlanıyor. Bendeki işlem yaklaşık 25 dakikada sonlandı.

8)      Migration İşlemi bittiğinde size aşağıdaki bir ekran sunuluyor ve son bir onay isteniyor.

9)      BE 2012 ye yükseltme işlemi bitti. Makinayı kapatıp açıyoruz. Şayet BE güncellemeleri varsa bu güncellemeleri yapıyoruz.

10)   2012 Console açılır. Tüm ayarların olduğu gibi 2012 ye aktarıldığı görülmektedir. Backup Exec 2010 ile 2012 arasında görünümden ziyade kullanımla ilgilide farklar var. Bunun yanında bazı yerlerde işleyiş mantığı 2010 a göre tersine ilerliyor. Bu sebeple Aktarımlarda sorun olmadığı anlatımını kıyaslamalı olarak maalesef yapamıyacağım. Bunun yerine size ekran görüntülerini sunacağım. Bu görüntüler benim 2010 dan 2012 ye yükseltilmiş BE Programımın görüntüleridir. Sizin yükseltmeniz ve sonrasında mevcut ayarlarına istinaden farklı görünüm yada donanımlar ortaya çıkabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Ümit GÖRÜR
Dağıtık Sistemler Departmanı | Sistem Mühendisi 1

Ugorur@anadolubank.com.tr | www.anadolubank.com.tr  
 (212) 368 70 00

  

Bu e-posta ve muhtemel eklerinde verilen bilgiler kişiye özel ve gizli olup, yalnızca mesajda belirlenen alıcı ile ilgilidir.Bu mesajda bulunan tüm fikir ve görüşler ve ekindeki dosyalar sadece adres sahip(ler)ine ait olup, Anadolubank A.Ş. hiç bir şekilde sorumlu tutulamaz.Şirketimiz mesajın ve bilgilerinin size değişikliğe uğrayarak veya geç ulaşmasından, bütünlüğünün ve gizliliğinin korunamamasından, virüs içermesinden ve bilgisayar sisteminize verebileceği herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

This message and attachments are confidential and intended solely for the individual(s) stated in this message.This email is not intended to impose nor shall it be construed as imposing any legally binding obligation upon Anadolubank A.Ş. and/or any of its subsidiaries or associated companies. Neither Anadolubank A.Ş / nor any of its subsidiaries or associated companies gives any representation or warranty as to the accuracy or completeness of the contents of this email. Anadolubank A.Ş shall not be held liable to any person resulting from the use of any information contained in this email and shall not be liable to any person who acts or omits to do anything in reliance upon it.


0 yorum: